Blog

5 Essential Rules for Choosing the Best Organic Shampoo

Shampoo commercials lure us in with images of natural paradises, fruits and flowers pouring in or out of attractive bottles while beautiful men and women flaunt their flowing, luscious hair. The less picturesque reality is that shampoos are created in a laboratory by cosmetic chemists that work according to a company’s guidelines. In order to better explain the hows and whys of shampoo formulas, we have identified 5 general rules.
Citeste mai mult

Workshopul „Impactul cosmeticelor asupra sanatatii si mediului inconjurator”

Doriti sa aflati mai multe despre cum trebuie interpretate listele de ingrediente din cosmetice, care ingrediente trebuie evitate pentru ca pot avea impact negativ asupra sanatatii noastre direct sau indirect?
Citeste mai mult

Deodorantul si riscul de cancer

Proximitatea zonei subratului fata de ganglionii limfatici si zona sensibila a pieptului, precum si rezultatele studiilor realizate pe tesuturi canceroase sunt principalele motive de ingrijorare care ar trebui sa ne faca mai atenti la ingredientele din deodorante. Desi studiile vizeaza, in principal, cancerul de san, unele componente sunt considerate universal daunatoare pentru sanatate, pentru femei si barbati, (ex: sarurile de aluminiu) in mod direct, sau indirect.
Citeste mai mult

Sunt toate cosmeticele coreene la fel de bune? Cum facem Diferenta?

Fie ca esti deja fan infocat al cosmeticelor coreene sau doar ai auzit despre acest trend international, cu siguranta te-ai intrebat de multe ori care sunt cele mai bune branduri de pe piata.  Trendul K-Beauty persista deja de cativa ani de cand si-a facut debutul viral pe piata mondiala a cosmeticelor si nu pare deloc sa incetineasca, ci dimpotriva, ia avant, creand noi oportunitati pentru producatorii de cosmetice coreene.
Citeste mai mult

Cadouri corporate deosebite de la Authentic Plaza

Authentic Plaza realizeaza creatii artizanale personalizate inca din 2000, avand oportunitatea de a colabora si crea alaturi de cei mai buni artisti, fabrici si ateliere din tara. Cadourile corporate create de noi sunt de impact, fiind apreciate ca o alternativa deosebita la cosurile cadou obisnuite.
Citeste mai mult

De ce cosmeticele promovate de Authentic Plaza sunt mai autentice

Multi dintre clientii nostri ne-au intrebat de ce nu avem o gama mai larga si mai diversa de cosmetice bio. Motivul este simplu: am ales doar produse organice care au o puritate deosebita a listei de ingrediente.
Citeste mai mult

Secretele rujului tau favorit

Daca crezi ca rujul tau favorit, luciul de buze sau fardul de ochi sunt "sigure" doar pentru ca pe eticheta nu este trecut plumb sau arsenic la ingrediente, mai gândeste-te. Practic, in ziua de azi, majoritatea produselor cosmetice existente pe piata contin cel putin un metal cu grad ridicat de toxicitate sau care reprezinta un potențial pericol pentru sanatatea organismului uman. Acest lucru se întâmplă datorita reglementărilor foarte permisive care permit companiilor cosmetice să folosească ingrediente cu potențial toxic demonstrat prin studii științifice.
Citeste mai mult

Diferentele dintre cosmeticele cu ingrediente certificate organic si cele cu ingrediente naturale

Piata de cosmetice este poate una dintre cele mai generoase piete, cu nenumarate tipuri de produse, care se diferentiaza nu numai prin pret, calitate si brand, ci si prin ingredientele continute si modalitatile de fabricare. Astfel, de la cosmeticele „normale” pe ale caror etichete citim numerosi compusi de care ne-am lovit poate doar la chimie (sau nici acolo) si prea putine ingrediente a caror denumire s-o intelegem, la cosmeticele cu ingrediente „naturale” si pana la cele cu ingrediente certificate organic este cale lunga si... putin cunoscuta. Publicul nu este foarte informat cu privire la diferentele intre aceste tipuri de produse, iar cuvantul „natural”, trebuie sa recunoastem, „fura” ochii si pare sa devina un fel de „garant” pentru produsul pe care se gaseste scris.
Citeste mai mult

7 produse cosmetice organice recomandate pentru anotimpul rece

Iarna este singurul anotimp in care fata mea, de obicei palida, este incadrata de obraji rumeniti de ger, in mod natural, fara blush. Pielea insa sufera, devine uscata si iritata, deoarece temperaturile scazute si vantul produc leziuni constante ale epidermei. Fata si mainile sunt cele mai expuse si de aceea au nevoie de protectie suplimentara, fiind vitala crearea unei bariere de protectie care sa previna deshidratarea si sa mentina elasticitatea pielii.
Citeste mai mult

Recenzie: Alima Pure, produse de machiaj organice

Una din mărcile mele favorite la acest moment este Alima Pure. Fardurile sunt pasiunea mea, deci am o colecție întreagă (fond de ten, farduri de ochi și obraz, rujuri etc) de mărci variate în sertarele măsuței de toaletă. Cu toate acestea, după ce le-am încercat pentru prima dată, fardurile de la Alima Pure au devenit favoritele mele. Îmi place cum se așează pe față, nu astupă porii (sunt hipoalergenice și non-comedogenice) și cred că ar trebui să se regăsească în toate trusele pentru crearea machiajului « natural ».
Citeste mai mult